Met de release van WIJ kan Peggy Mays een nieuw hoofdstuk toevoegen aan haar toch al indrukwekkende muzikale carrière. Begon het allemaal met een finale plaats bij TROS STERREN.NL via deelname aan het Nationaal Songfestival in 2010 was ze dit voorjaar een van de kandidaten in het programma  Bloed Zweet & Tranen en kreeg lovende kritieken van de jury.

“Wat een stem” aldus Gerard Joling – “Glaszuiver” waren de woorden van Danny de Munck en Roxeanne Hazes vind haar een voorbeeld voor haar en andere Nederlandstalige zangeressen. Met die lovende kritieken keerde Peggy huiswaarts en weet dat ze op de goede weg zit. Haar muzikale liefde ligt een beetje tussen het volkse en ietsje poppie. En met de opdracht aan het componisten duo Jongenelen/van den Biggelaar “ maak een nummer die jong – vlot en een beetje poppie klinkt dook ze de Apollo 98 studio om er later weer uit te komen met deze nieuwe single. WIJ is het resultaat en daar is ze supertrots op. “Echt wat ik wil” zegt deze Nijmeegse zangeres. Ook tijdens de vele live optredens wordt het nummer al goed ontvangen en de eerste kritieken van de kenners zijn veel belovend.

Ook is er een bijpassende clip bijgemaakt die vanaf vandaag meedraait op de vele clipzenders en 24/7 te zien is op You Tube. Kortom aan alles is gedacht met de release van deze single.