De single is opnieuw de onmiskenbare Snollebollekes-potpourri van hoempapa, house en pretentieloze flauwekul. De titel is de naam van de volstrekt onbekende nummer 11 feest-dj van Reusel, Alaafrojack.

Hij kwam regelmatig niet in het nieuws als hij zijn tweedehands Fiat Multipla in de prak reed en als hij wereldkundig maakte op vaste basis de horizontale polonaise te doen met hotelerfgename Nel Novotel. Dankzij Snollebollekes beleeft hij nu toch zijn grote doorbraak.

Snollebollekes over de hit ‘Alaafrojack’:
"Jacques Herb nam niet op, Corry van Gorp belde niet terug, dus toen heb ik  Alaafrojack gebeld en samen met hem dit stukje muzikale proza in mekaar geflatst"
 
Succesverhoal
Snollebollekes is binnen een jaar een van de populairste feest-acts van de Benelux (en de vakantielanden) geworden. De hit ‘Vrouwkes’ heeft miljoenen views op YouTube, stond wekenlang hoog in de Nederlandse Single Top 100 en won onder andere de Buma NL Award voor Beste Single 2014. De hit ‘Snollebolleke’ blijft een miljoenensucces op YouTube, won onder andere een Party Award voor Populairste Party Single en werd door Vlaamse radiozender MNM gesteund en haalde de nr.2 positie in de Belgische Ultra Top 50.

Zomersingle Bam Bam (Bam) is al maanden de gegarandeerde vloervuller in cafes, discotheken en ski-hutten en ging wereldwijd viral op internet dankzij een video van een fan die betrapt werd op meeklappen tijdens een optreden van Snollebollekes.