Marianne Weber, Jannes, Django Wagner en Sieneke lanceerden vandaag in de Koperen Hoogte in Zwolle de nieuwe claim van RADIONL: Nederlands nr. 1!. Jannes en Marianne Weber kwamen met de helikopter van zakenman Hennie van der Most naar de voormalige Watertoren langs de A28, waar zij op het helikopterplatform samen met Django Wagner en Sieneke het startsein gaven voor de onthulling van het nieuwe RADIONL.

Marianne Weber: “Vliegen in een helikopter is voor mij geen dagelijkse kost en had de hand van Jannes dan ook stevig vast, zoals het hoort, Nederlandstalige muziek verbroedert”. Sinds de start van RADIONL zeven jaar geleden heeft de zender voor het Nederlandse lied een enorme groei doorgemaakt en er breekt nu een nieuw tijdperk aan waarmee RADIONL haar nummer 1 positie definitief claimt.

RADIONL heeft ervoor gezorgd dat het Nederlandstalige lied populairder is dan ooit , voor jong en oud en in alle lagen van de bevolking. Massaal bezochte evenementen zoals de RADIONL Zomertoer bewijzen de enorme populariteit. Sinds de start van het radiostation is het aantal artiesten dat Nederlandstalig zingt nog nooit zo groot geweest. RADIONL is dan ook een geweldig platform voor jong talent.

RADIONL zal haar vertrouwde koers blijven varen, maar zich nog meer gaan profileren met nieuwe initiatieven. “Er liggen prachtige kansen die we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan”, aldus RADIONL- directeur Cees Anceaux.

RADIONL brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio. Dagelijkse, gepresenteerde programma’s als Morgenstond, Het Feest Der Herkenning, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de Nederlandstalige Top 30 worden gevuld met Nederlandse meezingers van echte RADIONL-sterren met de hits van toen en nu.