Frans Bauer (37) heeft een nieuwe start gemaakt. „Na alle verdrietige dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd, ben ik richting gaan bepalen in mezelf”, vertelt de populaire volkszanger.

 „Mijn innerlijke stem vertelde mij dat ik terug moest naar de stijl die ík mooi vind: Hollandse schlagers zingen. Ik heb er twee jaar de tijd voor genomen om zover te komen, en ben daarbij gesteund door Maris en de kinderen.”

Het leven heeft Frans en zijn familie zwaar op de proef gesteld. Ondanks de vreugde om zijn huwelijk met Maris en de geboorte van hun jongste zoon Lucas waren er ook veel tranen. Niet alleen zorgde het overlijden van zijn tante Doortje, die door haar man werd vermoord, voor diep verdriet. Ook verloor de zanger een dierbare vriend, die zijn dood zelf verkoos, én maakte Frans zich zorgen om zijn zieke vader.

„Door al het verdriet ben ik gaan nadenken”, vertelt Frans openhartig. „Over mijn leven en welke kant het op moet.” Er brak een periode van bezinning aan. „Bewust koos ik voor meer rust”, vertelt hij. „Ik heb twee jaar uitgetrokken om dingen te verwerken. Die tijd had ik echt nodig. Ik ben me meer op mijn gezin gaan richten. Maris en onze zoons Christiaan, Jan, Frans junior en Lucas zijn het fundament van mijn functioneren. Zonder hen ben ik niets.” Ernstig: „Je kunt nog zoveel succes hebben, als het thuis niet goed loopt, is er een kink in de kabel. Er is niets in de wereld belangrijker dan de mensen van wie je houdt, en dat ze achter je staan. Dat heb ik de afgelopen jaren ervaren.