Meidengroep O’G3NE gaat volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Oekraïne.
Dat heeft de AVROTROS bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk welk nummer O’G3NE gaat zingen. Dat wordt op een later moment bekendgemaakt. Meerdere schrijvers gaan nu aan het werk en daar wordt dan het beste liedje uit gekozen.

De meidengroep bestaat uit de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. In 2014 wonnen ze The Voice of Holland. Ze deden al eerder ervaring op bij een songfestival: in 2007 deden ze, toen nog zonder de naam van hun huidige groep, mee aan het Junior Songfestival.

De zussen zijn zelfverzekerd. "Het is tijd dat we gaan winnen, we zien het als een missie," zegt Amy. De meiden denken ook dat ze een voorsprong hebben omdat ze al Songfestival ervaring hebben. "Tien jaar geleden stonden we op het Junior Songfestival. In ons leven gebeurt niets zonder toeval, " zegt Shelley. "Alles heeft een reden en dit ook. We denken dat het een voordeel is dat we het hele circus al een keer hebben meegemaakt."

Momenteel is O’G3NE bezig met een geheel uitverkochte theatertour door de grotere theaters in Nederland, waarin ze door hun fantastische band live begeleid worden. Deelname aan het Eurovisie Songfestival in mei is de logische (maar heel bijzondere) volgende stap naar mogelijk ook internationaal succes.