Voor de Dikdakkers wordt de zomer van 2012 weer oranje ingekleurd. Het vooral in feestkringen bekende duo scoort met ‘Klap maar in je handen’ de zesde Oranjehit op rij en kreeg met Peter Koelewijn de juiste man om zijn reeds jarenlang vermaarde meezinger voor deze speciale gelegenheid te herschrijven.

Hij vond het geweldig dat we voor dit doel een nummer van hem wilden gebruiken’, klinkt het enthousiast. Na krakers als ‘You never can beat the Dutch’ en ‘Schreeuw voor de Oranje leeuw’ verwacht De Dikdakkers met ‘Klap maar in je handen’ de volgende kers op de Oranjetaart te zetten. Hans Voogd heeft er namens het inmiddels bekende tweetal veel vertrouwen in. ‘Het is een stoer en stevig lied dat perfect past bij en in het voetbalwereldje. Wij weten als geen ander hoe je voor sfeer moet zorgen en daarvoor staat deze uitvoering garant.’ Naast de sympathieke medewerking van Peter Koelewijn kon De Dikdakkers ook rekenen op de muzikale steun van Bert Meulendijk en Allard Buwalda.

Deze gerenommeerde muzikanten namen respectievelijk de gitaar- en saxofoon sessies voor hun rekening en tilde daardoor de muzikale kwaliteit van het nummer naar een hoger niveau. ‘Daar waren we ontzettend blij mee’, stelt Voogd. ‘Als je topmuzikanten bij zo’n project kunt betrekken, dan weet je dat het goed zit. Als zij er geen heil in zien, dan gaan ze echt hun naam er niet aan verbinden. ’Met een sportzomer voor de deur waarin de Europese Kampioenschappen voetbal en de Olympische Spelen het hoofdgerecht vormen, beloven het weer drukke tijden te worden voor De Dikdakkers.

Beide mannen verhogen met de uitvoering van hun talrijke Oranjekrakers de feestvreugde op pleinen en in zalen en zien hun agenda gestaag vollopen. Ook in Polen en Oekraïne zal de aanwezigheid van beide mannen niet onopgemerkt blijven en kan het aanwezige legioen rekenen op De Dikdakkers.

De introductie van ‘Klap maar in je handen’ en vond plaats op vrijdag 27 april j.l. in Herberg ’t Plein in Meppel.