In navolging van Guus Meeuwis is ook ex-BZN-zanger Jan Keizer in de pen geklommen voor Frans Bauer. Dat leverde volgens Bauer een ‘heel zomers’ nummer op zei de zanger woensdag in RTL Boulevard.
 
Frans Bauer ging voor het eerst in drie jaar tijd weer de studio in. "Ik vind dat je de tijd moet nemen om iets nieuws te maken. Ik wilde niet de druk achter me hebben dat ik morgen een album af moest hebben."

De 35-jarige volkzanger wist niet de minsten te strikken voor zijn nieuwe plaat. Guus Meeuwis en Jan Keizer schreven al een nummer voor Bauer. "Het nummer van Jan is heel leuk en heel zomers."

 Het lied dat mede-Brabander Meeuwis pende, is juist heel romantisch. "Guus heeft een nummer gemaakt over mijn relatie met Maris. Ik vind het een van de mooiste nummers die ik ooit heb gehoord. Het verwoordt precies wat ik voel", spreekt Bauer vol lof.

De samenwerking kwam tot stand na de een show van Meeuwis waar Bauer aan meewerkte. "We hadden het toen over wat muziek voor ons betekent en over dat onze vrouwen in ons leven heel belangrijk zijn. Daarop schreef Guus het liedje."

De volkszanger uit Fijnaart gaat een drukke herfst tegemoet. Vanaf september duikt hij weer de theaters in voor een tour. De zanger stelt de theaterbezoekers een ‘gezellig avondje uit’ in het vooruitzicht. "Het wordt weer een echte Frans Bauer-show waar gezelligheid op de eerste plaats staat.

Er zijn veel mooie momenten met mooie luisterliedjes en aan de andere kant zijn er ook veel feestelijke nummers."