Opnieuw hebben Frans en Mariska Bauer de schrik van hun leven gehad om Frans jr. „Onze kleine Frans kreeg een allergische reactie op de DKTP-prik”, vertelt vader Frans. „Zijn armpje zwol op en was bijna drie keer zo dik als normaal. Toen is Maris met hem naar het ziekenhuis gegaan.”

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat de jongste zoon van de volkszanger ziek is. Eind december braken Frans en Mariska hun wintersportvakantie abrupt af omdat de kleine jongen kampte met pseudokroep, een luchtweginfectie. Hierdoor kreeg hij het Spaans benauwd. „We schrokken ons een ongeluk”, zei Frans. „Als je kind iets mankeert, is het ergste wat er is.”

Deze keer was Frans ver van huis toen zijn zoontje zo ziek werd. „Ik zat in Miami met de Tros”, vertelt hij. „Je mag best weten dat ik het er erg moeilijk mee had dat ik er niet voor ze was”, geeft Frans toe. „Hoewel de reis erg leuk was, duurde het me veel te lang. Toen ik gistermiddag weer thuis kwam, was ik zielsgelukkig.”

Inmiddels gaat het een stuk beter met Frans jr. „De artsen gaven het advies om zijn arm te koelen”, zegt Frans. „Verder konden ze er niets aan doen.”

De ziekenhuisperikelen zijn nog niet over voor de Bauertjes. „Aankomende zomer word ik nog geopereerd aan mijn meniscus”, vertelt Frans. „Deze ingreep is vanwege de studio-opnames van Bananasplit, waarvoor ik van een showtrap af moet lopen, uitgesteld.”

Frans Bauer boekt u bij Twilight Entertainment