Sieneke is bedolven onder draaiorgels. Heel Nederland wil dat er op het Songfestival absoluut een origineel Hollands draaiorgel staat bij onze inzending.

Sieneke verdedigt dit jaar de Nederlandse eer op het Eurovisie Songfestival.
Gisteren werd bekend dat de Nijmeegse zangeres haar vijfhonderd kilo wegende draaiorgel niet mee kan meenemen, omdat het podium van glas is. Het draaiorgel zou subiet door het podium zakken.

Tientallen lezers boden hun eigen, veel minder zware draaiorgels aan, die veelal niet meer wegen dan ongeveer 200 kilo. Daar moet dan wel nog muziek voor worden aangemaakt. De meeste draaiorgels waren echter ook veel kleiner. „Dit is een puur Hollands liedje, gezongen door een puur Hollandse meid”, liet een lezeres weten. „We moeten alles in het werk stellen om een draaiorgel op het podium te krijgen.”

Ook omroeporganisatie TROS kreeg hulp aangeboden. Het Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht bood spontaan aan om mee te zoeken naar een alternatief. „Ook zij denken mee”, vertelde een woordvoerster. „Het is heel lief allemaal.”

Marianne Weber, die Sieneke coacht, is blij met alle steunbetuigingen. „Er moet gewoon een orgel komen. Klaar. Geen neporgel. Misschien iets kleiner. Opgeven doen we de zoektocht zeker niet.”

De laatste keer dat Nederland met een draaiorgel op het Songfestival stond, was in 1974, bij de inzending Ik Zie Een Ster van Mouth & MacNeal. Dat ging echter om een handorgeltje.

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf