Wat het kijkend publiek betreft heeft Adriaan net wat meer X Factor dan de groep Orpheus (X- Factor) .

Orpheus en B-Brave (X-Factor) , de acts van Gordon, en Angela’s zangers Adriaan en Haris moesten het tegen elkaar opnemen in de halve finale. Het publiek koos voor Haris en B-Brave, waardoor de heren direct doorwaren naar de finale.

Daardoor stonden juryleden Angela en Gordon lijnrecht tegenover elkaar, want zowel Orpheus als Adriaan moesten zingen voor een plekje in de show van volgende week.

Ali B. was maar wat blij dat hij geen echte knopen door moest hakken, want met het noemen van een favoriet had hij het al moeilijk genoeg. "Orpheus, jullie doen waar julie goed in zijn. Maar Adriaan, jij ben een blank jongetje met de stem van een negerin, ehm, dat klinkt heel raar als ik dat zeg. Jij hebt blues, soul, zelfs met een keelontsteking. Als ik moet kiezen kies ik degene die me het meest heeft verrast en gaat Orpheus niet door."

Dus moest Candy de knoop doorhakken, maar dat deed ze niet. "Moet ik muzikaliteit belonen of iemand die heel hard vecht? Ik laat het publiek kiezen." Daarmee gaf ze haar stem feitelijk aan Orpheus, stond het 2-2 en moesten de stemmen van het publiek de doorslag geven. Orpheus kreeg 21.9% van de stemmen en Adriaan 24.3%.

Daardoor staat Angela er gunstig voor in de finale, zij heeft Adriaan en Haris en Gordon moet het met (het immens populaire) B-Brave doen.