SBS6 Shownieuws heeft bekend gemaakt,  wie de Televizier-ring voor Beste Reality Programma heeft gewonnen… Niemand minder dan Roy Donders heeft de televizier-ring voor beste realityserie in de wacht gesleept met zijn eigen programma ‘Roy Donders, stylist van het zuiden’.

SBS; Bezoekers van Televizier.nl hebben massaal gestemd zijn programma, waarmee het nu al een plek krijgt op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2014. TV-gids Televizier schrijft regelmatig op haar site een voorverkiezing uit in een specifiek genre. Op die manier krijgt het Nederlandse publiek meer invloed op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Daarop staan honderd series en programma’s die kans maken op de op de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste televisieprijs van Nederland.

De Top-3 van elke voorverkiezing krijgt direct een plaats op deze selectielijst en dus ook het programma van Roy maakt kans op de Gouden Televizier-ring!
Roy Donders kreeg 21% van de stemmen en versloeg daarmee Samantha & Michael (geëindigd op de tweede plaats met 14%) en de inwoners van Utopia (nummer 3 met 13% van de stemmen). Zij hoeven echter niet te treuren, want ook hun realityseries maken kans op een Gouden Televizier-Ring.

Normaal gesproken wordt de Gouden Televizier-ring op een vrijdag uitgereikt, maar dit jaar is dit op een donderdag. 16 oktober kunnen we in spanning afwachten of Roy die gouden ring ook gaat pakken.