Pearl Jozefzoon vindt dat The Voice of Holland wel een opfrisser kan gebruiken. "Er zijn nu drie edities geweest, het programma kan best vernieuwd worden", zegt de zangeres, die twee jaar geleden in de finale stond van de talentenjacht, tegen Novum Nieuws.

"In de Verenigde Staten kunnen coaches bijvoorbeeld kandidaten van een ander team afpakken", vertelt Pearl, die vrijdag haar eerste plaat uitbrengt. "Dat vind ik leuk, want dan blijven alle goede talenten erin. Dan behoud je de kwaliteit."

Jozefzoon heeft nog steeds contact met haar coaches Nick & Simon. "Nick heeft meegewerkt mee aan de studio-opname van Vivo Per Lei", zegt de 27-jarige zangeres. "Ik kreeg vooral in het begin tips van ze, over het management en welke kant ik op wil. Dat was goede nacoaching, en nu ga ik mijn eigen weg."

Pearl zong eerder ook een duet met Simon, maar dit nummer heeft haar cd niet gehaald. "Simon is niet beledigd dat mijn duet met Nick op de cd is gekomen en dat met hem niet. Met Simon zong ik The Climb, wat meer country is", legt ze uit. "Met Nick zong ik Vivo Per Lei, dat is Italiaans en meer klassiek, dat past meer bij mijn album."

Pearl heeft voor haar debuutalbum The Time Is Now gekozen voor een mix tussen pop en klassiek. "Ik heb er even over gedaan om iets te vinden voor de cd wat uniek is", aldus Pearl. "Mijn deelname aan het programma Van Popster tot Operaster was voor mij echt een keerpunt, ik ontdekte dat klassiek mij heel goed ligt."