Peter Beense gaat volgende maand opnieuw zijn maag laten verkleinen. De volkszanger onderging dezelfde ingreep ook al in 2008.

"Helaas bleef het gewenste effect uit”, vertelt de 47-jarige zanger over zijn eerdere operatie in AD. "Bij de eerste maagverkleining, eind 2008, is best een groot stuk van mijn maag verwijderd. Die was in de loop der jaren opgerekt door mijn vrij Bourgondische levensstijl."

Peter, die ongeveer tweehonderd kilo denkt te wegen, is daar niet tevreden mee. "Dat is nog steeds veel te veel, maar voor de operatie woog ik nog zeker vijftig kilo meer."

Toentertijd koos Peter ervoor om zijn maag niet nog kleiner te maken. “Het nieuwe formaat moest in mijn ogen passen bij mijn van nature toch forse postuur", vertelt de zanger. "Achteraf heeft hij mijn maag toch ietsje te groot gelaten."

Op 13 juli gaat Peter onder het mes, maar echt zenuwachtig is hij niet voor de operatie. "Zo’n ingreep is nooit zonder gevaar, maar ik leg mijn lot zonder stress of vrees in de handen van de medici. Ik zal wel moeten, want mijn gezondheid begint eronder te lijden."