De onvervalsbare koning van de Nederlandstalige Rock-`n-roll is vandaag 80 jaar oud geworden.

Peter Koelewijn wordt geboren op 29 december 1940 op de Heezerweg in Eindhoven als zoon van een vishandelaar. Als producer/liedjesschrijver scoort de Eindhovenaar in de seventies vele hits: o.a. Herman van Keeken met “Pappie loop toch niet zo snel”, Bonnie St. Claire met “Clap your hands”, “Waikiki man”, “Dokter Bernhard”, Willeke Alberti met “Carolientje”, Ria Valk met “De liefde van de man gaat door de maag” (beter bekend als “Worstjes op de borstjes”) en “Moeder ik ben zo bang”, Leftside met “Like a Locomotion”, vele Nico Haak hits zoals “Foxy Foxtrot” (in Duitsland een top tien onder de titel “Schmidtchen Schleicher”), “Is je moeder niet thuis”, “Ukelele”en “Honkie tonkie pianissie”, Ronnie Tober met “Petite Mademoiselle”, Ronnie en Ciska Peters met “Naar de kermis”, Don Mercedes met “Rocky” en Louis Neefs met “Ach Margrietje (de rozen zullen bloeien)”. Voormalig Rockets lid Hans Sanders richt de groep Bots op en Koelewijn produceert vier zéér succesvolle LP´s. Ook in Duitsland wordt de groep erg populair: meer dan 500.000 verkochte LP´s.

Peter & The Rockets

Peter scoort zowel met The Rockets als solo ontelbare hits zoals: Kom van dat Dak af, Je wordt ouder papa, De Sprong in het duister, Marijke, Klap maar in je handen, Angeline, Kl 204 en vele vele andere hits.

Met het behalen van de gerespecteerde leeftijd van 80 jaar denkt Peter Koelewijn niet aan stoppen, zodra Corona achter de rug is hoopt hij weer snel op de bühne te staan.