Na 25 jaar (!) heeft de aartsvader van de Nederlandstalige rock ‘n ‘roll Peter Koelewijn (68) weer een CD gemaakt met uitsluitend nieuw materiaal. Op de CD “Een gelukkig man” staan 13 gloednieuwe liedjes van ongekend goede kwaliteit.
 

Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren wel  Koelewijn-CD’s verschenen maar dat waren producten met een paar nieuwe liedjes, aangevuld met oude hits.

Volgens insiders heeft hij nu zijn meesterwerk uit 1978 de LP “Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou”, met daarop “KL 204 (als ik God was)” en “Je wordt ouder papa” weten te overtreffen.

De zanger/componist/tekstdichter heeft ruim anderhalf jaar gedaan over zijn nieuwste hoogstandje en zoals hij zelf zegt, hij is terug gegaan naar de basis: muziek met een band met gitaren, bas, drums, piano, orgel en hier en daar een sax- of vioolsolo. Geen groot orkest, geen bombast, alleen het herkenbare geluid van Koelewijn met een band als omlijsting van prachtige liedjes met verhalende,ontroerende, nostalgische en soms schokkende teksten. Meestal verpakt in een stevig ritme, want Peter Koelewijn zal zijn roots nooit verloochenen.

 Radiomakers, die al wat liedjes van het album gehoord hebben, zijn laaiend enthousiast, zo ook  Frits Spits ( zie www.krantmeteenmening.nl)  die spreekt  over een “topprestatie” en “het is meer dan een album, het is een document waarop Peter Koelewijn heeft samengebracht wat hij al die jaren  maatschappelijk en muzikaal van belang vindt”.

Kortom,  Koelewijn is met “Een gelukkig man” weer terug in het rijtje van vooraanstaande Nederlandstalige popartiesten als Boudewijn de Groot, Blof en De Dijk. En dat op zich is al een topprestatie van iemand van achtenzestig wiens stem en fysiek  nog geen enkele vorm van slijtage vertoont.

Peter Koelewijn boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.