Blootblad Playboy heeft de publicatie van een naaktreportage met zangeres Dewi Pechler (26) afgelast. De foto’s van de Idols- en Popstars-deelneemster lekten zaterdag via internet uit.

Volgens haar manager had Dewi zelf een foto van het resultaat van de shoot, die vorige week plaatshad, op haar mobiele telefoon en laptop opgeslagen. Zaterdagochtend dook die foto plots op internet op.

Dewi heeft maandag aangifte gedaan van computervredebreuk en schending van haar portretrecht. Het is niet bekend wie de foto van haar telefoon of laptop heeft ontvreemd en hoe dat precies is gebeurd.

Playboy heeft Dewi maandag laten weten van publicatie af te zien. Volgens hoofdredacteur Jan Heemskerk maakten de foto’s van de zangeres deel uit van een nieuw onlineformat, waarbij lezers konden raden welke bekende Nederlander uit de kleren was gegaan.Door het uitlekken van de foto’s blijft er niet veel van dat concept over, aldus Heemskerk.

De manager van Dewi wijst op de imagoschade die het schrappen van de foto’s oplevert. ”We hadden rond de publicatie een hele mediacampagne uitgestippeld. Ze zou een nummer over de shoot uitbrengen en een nieuw album maken. Dat staat nu op losse schroeven. We hebben het over enorme inkomstenderving.”

Ook Playboy heeft voor de fotoshoot kosten gemaakt, die nu niet terugverdiend worden. ”We hebben het in totaal over ruim twee ton. Dat is een hele concrete strop”, aldus de voorman van het blootblad. Playboy heeft zich bij de politie gemeld als belanghebbende, en hoopt na een eventuele strafzaak een civiele procedure te kunnen starten tegen de dief.

Heemskerk neemt Dewi zelf niets kwalijk. ”Kennelijk was haar computer of telefoon niet goed beschermd. Maar iemand die iets steelt is daar altijd zelf schuldig aan.” Hij overweegt de zangeres toch een percentage uit te keren van het bedrag dat ze voor de publicatie had gekregen.

Dewi Pechler boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden.

Bron:ANP