De overgebleven Popstars-kandidaten openen het nieuwe jaar feestelijk met een aflevering die in het teken staat van duetten met bekende Nederlandstalige artiesten. Zo zal Wesley het duet van Marco Borsato en Sita ‘Lopen op het water’ zingen met ex-Songfestival deelneemster Hind en wordt Dewi herenigd met haar oud-collega Jamai. Samen brengen zij het nummer ‘I just can’t stop loving you’ van Michael Jackson ten gehore.

Niet alleen Wesley en Dewi hebben een bekende zangpartner, ook de andere zes kandidaten schitteren naast een Nederlandstalige artiest. Zo zingt Kristel samen met de jonge Thomas Berge, Joshua met Soundmixshow-winnares Glennis Grace, Bart met de musicalactrice Brigitte Heitzer, Kim met de Op Zoek Naar Joseph-winnaar Freek Bartels, Charlotte met oud- alentenjachtdeelnemer en musicalster Jim Bakkum en Robin met de Vlaamse popartieste Belle Perez. De Popstars-finalisten openen het nieuwe jaar gepast met de grote hit ‘Happy New Year’ van de Zweedse popgroep ABBA, gevolgd door optredens met bovengenoemde artiesten.

2010 begint dus goed met een spannende en swingende uitzending van de grootste talentenjacht van Nederland! Popstars is op 1 januari om 20.30 uur te zien bij SBS 6.