Racoon maakt het themalied voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Het liedje gaat Shoes of Lightning heten. "Wij zijn gevraagd om het Serious Request-anthem voor dit jaar te schrijven", vertelde Racoon-zanger Bart van der Weide in de ochtendshow van Giel Beelen.

"Het is een ontzettend goed doel waar we voor moesten schrijven", vervolgt Van der Weide. Serious Request zamelt dit jaar geld in voor schoon drinkwater voor kinderen in derdewereldlanden. De zanger ziet doordat hij zelf vader is de noodzaak om kinderen te helpen. "Wij bij Racoon zijn allemaal vaders. Onvoorwaardelijke liefde kennen we allemaal."

Het liedje is nog niet af. Wel wilde de zanger vast een stukje van de tekst voorlezen. Bart vond het bij het schrijven belangrijk om het doel van de actie niet te letterlijk in de tekst te verwerken. "Anders wordt het zo’n EO-gebeuren. Een traan en een lach is het beste." Eerder maakten onder anderen Novastar, Rigby, Blof en Ilse De Lange het themalied.

Het is nog niet bekend welke 3FM-dj’s zich dit jaar voor Serious Request laten opsluiten in het glazen huis. De inzamelingsactie vindt dit jaar van 18 tot en met 24 december plaats in Leeuwarden.