Tapdansen is plotseling springlevend in Nederland. De 14-jarige Ralf Mackenbach heeft met zijn zege op het Junior Songfestival het aloude tapdansen terug op de kaart gezet.

De jonge Brabander ontmoette een oude rot in het vak, de 67-jarige Jimmy White, die jarenlang in alle grote nachtclubs van Frankrijk, Italië optrad. In mei schitterde White in de tv-show Holland’s Got Talent.

Maar sinds de internationale overwinning van Ralf met het liedje Click Clack is de beer los en groeit het aantal inschrijvingen bij dansscholen als kool. Iedereen, van jong tot oud, wil leren tapdansen. „Ik zou het vet vinden als ik een kleine hype heb ingezet”, lacht Ralf. „Als je ritmegevoel hebt, heb je alles wat je nodig hebt om te tapdansen. En oubollig is het zeker niet. Het ligt er maar aan hoe je het brengt.”

Een nieuwe vriendschap werd geboren. „Eind dit jaar sta ik een week lang in het kerstvariété in Amsterdam. Daar vier ik mijn 50-jarig jubileum als artiest”, besluit de leermeester. „Ik heb Ralf meteen uitgenodigd om te komen. Dan hebben we wat langer de tijd voor elkaar.”

Ralf boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf