In een spetterende show heeft musicalster Ralf Mackenbach vrijdagavond het onderspit moeten delven in SDOHIJ.

Het presentatieduo Gerard Jolink en Nance kon het niet geloven. “Ik heb er ieder moment van je genoten. Het ging zo goed!" Ralf en zijn danspartner Elly stonden in de skate-off tegen voormalig wielrenner Michael Boogerd en zijn partner. De hoge lift van laatstgenoemde zorgde er echter voor dat Ralf het schaatsavontuur vaarwel moet zeggen. Ralf op zijn beurt had moeite het tempo op het ijs bij te houden.

Hoewel de jury zeer lovend was over het veelzijdige talent van Ralf, gaf dit vrijdag niet de doorslag. Alle vier de juryleden gaven Ralf een 9 voor zijn eerste optreden, en gaven vervolgens gemiddeld een 9,5 voor de duoshow. Het publiek was echter een stuk minder lovend en stemde de jonge ster meedogenloos uit de ijsdans show.

De jonge Ralf vindt het jammer dat hij de show moet verlaten, maar heeft een prachtige tijd achter de rug. "Het kan gewoon gebeuren, je houdt er rekening mee. Ik ben niet verrast, maar had meer gehoopt. De kans was er."

"Hoogtepunten voor mij zijn de repetities en de shows zelf. Een echte favoriet heb ik niet, iedereen is echt goed en elke week is er weer een andere score en een nieuwe kans dus." Of hij zijn uitschakeling terecht vindt laat Ralf in mdden: "De kijker bepaalt, dat is ook het mooie van de show. Jammer, maar ik ga volgende week gewoon zelf lekker kijken."

Tenslotte is de zanger zich ook bewust dat een hoge juryscore geen garanties geeft. "Een hoge Juryscore kan twee kanten op. Als je een goede score heb kunnen mensen minder op je stemmen. Ze verwachten dat je toch wel genoeg stemmen krijgt."