De jonge hitsensatie Ralf Mackenbach heeft na de teleurstelling van zijn uitschakeling in SDOHIJ van afgelopen zondag geweldig nieuws. Zijn debuutalbum ging ruim 25.000 keer over de toonbank en heeft de status van Gouden Plaat bereikt.

 Het gaat om het album Ralf dat sinds 24 september in de (digitale) schappen ligt. De jonge zanger was zondagavond te gast in het programma Life4You en kreeg, compleet overdonderd, de Gouden Plaat uit handen van Carlo en Irene.

”Ik had de Gouden plaat totaal niet verwacht. Je denkt wel eens hoe ver zou het nou eigenlijk zijn, maar ik was totaal verrast dat ik juist in de uitzending van Life 4 You de Gouden Plaat kreeg uitgereikt. Ik had echt geen idee, en wist zelfs niet eens dat het album de gouden status bereikt had”, vertelt een dolgelukkige Ralf.

De Click clack-ster heeft de smaak goed te pakken en zit geen moment stil. “Ik ben nu bezig met mijn tweede album, maar kan er nog niet zoveel over zeggen. “Ik heb nu drie nummers af en ga lekker zo door. Het komende album wordt volwassener en een stuk pittiger. Daarnaast varieer ik meer in de verschillende muziekstijlen."

Tenslotte liet Ralf een klein voorproefje van zijn nieuwste single Piano and Guitar horen in de uitzending. “Ik ben er heel erg blij mee, de single is inmiddels uit en klinkt lekker rocky.”