Ralf Mackenbach gaat tóch nog dit jaar zijn zestiende verjaardag vieren. Volgende week zondag wordt de Click-Clack-zanger tijdens een heuse Sweet Sixteen-party in Beachclub Sunrise in Eindhoven in het zonnetje gezet. „Heb er kei zin in!” zegt Ralf, die er dik twee maanden op heeft moeten wachten, opgetogen.

De zanger was al begin oktober jarig, maar door de lancering van zijn nieuwe album, bijkomende promotiewerkzaamheden en andere werkdrukte kwam het er steeds niet van

. „Omdat we toch nog vonden dat het dit jaar moest worden gevierd, hebben we een besloten feest voor hem geregeld”, vertelt Heleen Mackenbach, de moeder en tevens manager van de winnaar van het Junior Songfestival 2009.

Hoewel sommigen hun zestiende als grote mijlpaal ervaren, voelt Ralf zelf zich sinds zijn verjaardag niet heel anders. „Wel merk ik dat ik iets vrijer word gelaten”, vertelt hij. „Want ik mag nu officieel op stap. En daarbij komt dat ik al bezig ben met autorijles! Volgende week begin ik met mijn theorielessen bij dezelfde rijschool als mijn broers. Want Roel, de oudste, is daar geslaagd en de ander, Rick, lest daar nu ook. Hij gaat binnenkort op examen.”

Nog deze maand doet Ralf zijn theorie rijexamen en dan is het grote aftellen tot daadwerkelijk rijden aangebroken, want: „Als ik 16,5 ben mag ik écht achter het stuur.” Rekent: „Dat is dus in april volgend jaar.” Ralf slaat overigens twee vliegen in één klap, want in dezelfde periode doet hij meteen zijn scooterexamen.

Het grote feest van aankomend weekeinde is overigens niet alleen voor Ralf bedoeld. „Het wordt een driedubbel knalfeest”, onthult de zanger. „Mijn beide broers Roel en Rick vieren er ook meteen hun verjaardag. Dat is dus een ‘3x R’-party met als klap op de vuurpijl een toffe surprise-dj.” Besluit: „Dit feest kan nu al niet meer stuk!”