Rappers Yes-R, Ali B en Lange Frans hebben hun stoere imago opzij gezet. Naast een grote mond hebben de drie ook een klein hartje. Voor hun zoontjes hebben ze een sentimentele rap geschreven.

Lange Frans werd in augustus 2008 vader van Willem, Ali B volgde in februari met de geboorte van Amin. Ook Yes-R mag zich sinds kort papa noemen. Zijn zoon Yessin kwam in oktober ter wereld. "Ik wilde ook meedoen met de track", grapt de jongste van de drie in de radioshow van Giel Beelen. "Nee, ik heb het zelf bedacht. Ik had een refrein en een couplet en toen heb ik twee andere oude papaveteranen erbij gevraagd", zei Yes-R.

Frans en Ali proberen Yes-R ondertussen alles bij te brengen over luiers en speentjes. "Zijn nachten komen in de buurt van hoe de hel eruit moet zien", lacht Frans. "Maar ik heb hem gezegd dat het allemaal beter en makkelijker wordt." Volgens Yes-R heeft hij vooral gezegd dat vrouwen meer zin in seks krijgen na het verdwijnen van de hormonen. "Ik verheug me erop", aldus Yes-R.

De drie rappers denken niet dat hun stoere imago word aangetast. "Als je een kind hebt, is dat je grootste liefde. Als je het gevoel niet kent, dan snap je er niets van", legt Lange Frans uit. "We gaan niet stoer lopen doen", vult Ali aan. "Je rapt naar je kind toe, dan zeg je niet ‘hee motherfucker met je kleine rare kale kop’."

Onder de noemer Rappapa’s ligt het plaatje ‘Me boy’ vanaf maandag in de winkels. De drie vaders dromen ondertussen van een nummer 1-hit. "Met kerst zou wel mooi zijn", fantaseert Frans.

Yes – R, Ali B en/of Lange Frans boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.