Rene Becker timmert flink aan de weg als volkszanger. De vertegenwoordiger in bier wordt daarbij geholpen door zijn werkgever. „In eerste instantie zagen ze mijn hobby niet zo zitten”, vertelt René. „Tot mijn manager een dag met me mee op pad ging. Hij stond versteld: iedereen had het over mijn zingen.”

’Jij bent een bekendheid aan het worden’, zei mijn manager. Ik kreeg de kans een tour te bedenken.” Nu staat René aan de vooravond van zijn ’Amstel Tour 2010’. „Eigenlijk sponsoren ze geen regionale artiesten. Dan worden ze door iedereen gebeld. Maar er was blijkbaar een besef binnen de organisatie dat ze iets unieks hadden. Mijn directeur zei: ’Ik zou het je kwalijk nemen als je niet op een gepaste manier iets zou doen met zingen’.

René: „Iedereen zegt ’je hebt mazzel met je werkgever’, maar het blokkeert ook wel eens. Dat collega’s kunnen denken dat ik alleen maar bezig ben met zingen. Maar ik moet ook gewoon mijn doelstellingen halen. Dus ik heb het idee dat ik juist soms een stapje harder moet lopen. Ik ben een perfectionist. Het is me echt niet komen aanwaaien.”

Hij zou wel voltijd zanger willen worden. „Soms zijn er maanden waarin dat financieel zou kunnen, andere maanden niet. Ik ben blij dat ik een goede werkgever achter me heb staan.”

Zijn nieuwe single Eén en al gezelligheid wordt in elk geval flink gepromoot, in Noord-Nederland. „Bij aankoop van een krat bier krijgen mensen de single. Daarmee kunnen ze een reis winnen, met mij in een touringcar naar Westendorf in Oostenwijk waar ik ook optreedt, net als Jannes, Peter Beense, Wolter Kroes. Er zijn er in totaal 13.000. Daarmee zou ik vier weken op nummer 1 kunnen staan. Thomas Berge is ook zo begonnen. Met een single bij een postordercatalogus. En nu kent iedereen hem.”

Rene Becker boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf