Bolle Jan viert op 14 mei zijn 67ste verjaardag en zou zijn zoon Rene Froger, samen met diens vrouw Natasja, vergezellen naar Moskou.

Natasja is bij haar schoonvader gebleven. „Dit is verschrikkelijk voor pa, maar ook voor Rene”, vertelt ze vanuit het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. „Hoe is het mogelijk dat onze familie zo vlak na het overlijden van ma wordt getroffen door zoiets vreselijks?”

Met Bolle Jan, de uitbater van het gelijknamige café in Amsterdam, ging het al langere tijd niet zo lekker. Hij werd maandagavond met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij kreeg last van helse buikpijnen. De vader van Rene en zussen Kitty en Nancy werd rond middernacht geopereerd.

„Hij had buikvliesontsteking als gevolg van een maagwandperforatie”, vertelt Natasja, bij wie de onheilstijding hard is aangekomen. „Het was een dramatische nacht. Rene is verschrikkelijk bezorgd. Hij wilde geen seconde van de zijde van zijn vader wijken. Maar met zijn vertrek naar Moskou in het achterhoofd heb ik hem uiteindelijk weggestuurd uit het ziekenhuis. Rene móést wat rust krijgen. Maar dat is natuurlijk nauwelijks gelukt. We hebben met zijn allen geen oog dichtgedaan.”

Ze vervolgt: „Hij is met gemengde gevoelens op het vliegtuig gestapt. Rene was radeloos. Wist niet of hij nou wel of niet naar Moskou moest gaan. Uiteindelijk is hij tóch gegaan. Ik vind het allemaal zó erg voor hem…”

Nadat Bolle Jan onder het mes ging, werd hij in slaap gehouden op de intensive care. Natasja: „Het middel wat hij kreeg toegediend hebben ze gistermiddag gestopt, daardoor kan hij langzaam ontwaken. Hij is stabiel. Pa heeft een drain zodat alle vuiligheid uit de buikholte eruit kan.” Ze slikt: „Dit is heel heftig. Nu Rene helemaal daar zit en ik hier.”

Een goede vriend van de familie vertelt: „Ome Jan kampte al langer met gezondheidsproblemen. Maar dat het hierop uit zou draaien had niemand kunnen denken. Ik heb begrepen dat hij waarschijnlijk binnen afzienbare tijd nog een keertje onder het mes moet.”

Rene zal hoe dan ook voor een zware opgave komen te staan. Hij kan in deze tijd niet bij zijn zieke vader zijn. De zanger troost zich omdat Bolle Jan wordt omringd door Natasja en verdere familie en vrienden: „Mijn moeder, die mijn allergrootste fan was, en ook mijn vader hebben altijd als motto: The show must go on…” En dat gebeurt er dus in Moskou, maar niet zonder dat opper-Topper Rene een hotline heeft met zowel zijn Natas als het ziekenhuis…

Rene Froger boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:Telegraaf