’Lastpak’ Rick van Velthuysen (47) lijkt ouder en wijzer geworden. „Radiobaas Lex Harding heeft me ooit zo genoemd”, lacht de RadioRing-genomineerde dj, die begin september verhuisde naar Radio Veronica. „Dat komt doordat ik nooit een blad voor de mond heb genomen. Inmiddels kan ik mijn tong wat beter beteugelen.”

Zijn openhartigheid dankt Rick naar eigen zeggen aan zijn jeugd die hij in Amsterdam doorbracht. „In die stad is iedereen recht voor zijn raap”, vindt de geboren Rotterdammer.
Voordat hij zich met zijn eigen gezin, echtgenote Carin en twee kinderen, in een dorpje op de Veluwe vestigde, trok Rick met zijn ouders als ’nomaden’ door Nederland. „Ach, ik heb overal gewoond”, zegt hij schouderophalend. „Lisse, Rotterdam, Amsterdam, Papendrecht, ’t Gooi, Bergen op Zoom… Op het platteland, in de stad, aan het water, in het bos… Nu wonen we tussen de boeren. Héérlijk vind ik het. Zij zijn zo lekker nuchter. ’t Gooi beschouw ik als een ivoren toren.” Zoveel omzwervingen als Rick in zijn privé-leven maakte, zo trouw is hij als het gaat om zijn werk. „Met pijn in mijn hart heb ik na zestien jaar afscheid genomen van Radio 538, waar ik vanaf de oprichting in 1992 bij betrokken ben geweest.” Hoofdschuddend: „Noch vanwege het geld, noch omdat mijn vrouw mij ’s nachts niet langer wilde missen.” Hij vervolgt lachend: „En óók niet omdat mijn dochtertje van twee me te veel uit mijn slaap hield.” Dan serieus: „Het werd gewoon de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging.

Rick van Velthuysen boekt u bij Twilight Entertainment

bron:Telegraaf