Gisteravond vond in Koninklijk Theater Carré het laatste concert plaats van Jan Smit’s theatertour ‘Jan Live’. Tijdens het optreden stapte Rob de Nijs het podium op, meteen nadat Jan diens klassieker Het Werd Zomer ten gehore had gebracht.

Het nummer is een vast onderdeel van de voorstelling, omdat het tot Jan’s meest favoriete Nederlandstalige nummers behoort.
 
Rob de Nijs, die door het publiek met een ovationeel applaus werd begroet, overhandigde vervolgens aan een volkomen verbaasde Jan Smit een gouden award voor zijn DVD Live in Ahoy en een platina award voor zijn meest recente album Jij & Ik.
 
Na de show verwoordde Jan dit bijzondere moment als volgt: “Wat een geweldige verrassing was dat. Rob is voor mij een held, één van de belangrijkste artiesten die Nederland naar mijn mening heeft voortgebracht. Dat uitgerekend hij me vanavond deze awards kwam overhandigen, beschouw ik als een enorme eer”.
 
De DVD Live in Ahoy verscheen in 2013 en bevat de registratie van de jubileumconcerten, die Jan een jaar eerder gaf in Ahoy. Het album Jij & Ik verscheen vorig jaar augustus en bevat de nummer één hits Jij & Ik en Handen Omhoog (met Kraantje Pappie). Het behoort tot de best verkochte albums van 2014.