De Brabantse volkszanger Rob van Daal heeft een single opgenomen met de jonge zanger Richard Janse, die aan een ernstige vorm van kanker lijdt. "Richard mocht zijn grootste wens in vervulling laten gaan. Hij wilde heel graag ‘Ik mis je zo’ met mij zingen", vertelt Van Daal aan Novum Nieuws. Het nummer werd eerder deze maand als single uitgebracht.
‘Ik mis je zo’ is een groter succes dan de twee durfden te dromen. "De videoclip is al ruim 115 duizend keer bekeken op videowebsite YouTube. En ook de single is al meerdere malen uitverkocht en wordt nog steeds bijgedrukt", weet de Brabantse zanger. "Maar het gaat vooral om Richard, die heel erg ziek is. We doneren daarom ook alle opbrengsten van het nummer aan KWF Kankerbestrijding."

De opnamen voor het nummer zal Van Daal niet snel vergeten. "Het was een heel emotionele gebeurtenis. We kennen elkaar al twintig jaar en de gezondheid van Richard is de laatste tijd erg verslechterd. Die jongen heeft zich echt door de opnamen heen geslagen", zegt de zanger. "Maar hij heeft enorm van de dag genoten." Woensdag wordt, tijdens een negen uur durende operatie, geprobeerd drie tumoren uit de maag, nier en lever van de 23-jarige zanger te verwijderen.

Van Daal leeft erg mee met zijn zieke vriend en collega. "Het is allemaal heel spannend. Ik verwacht ieder moment een telefoontje uit het ziekenhuis. Richard heeft nog maar zo’n 20 procent kans op overleven", zegt een geëmotioneerde Van Daal. "Ik ga iedere dag bij hem op bezoek in de kliniek."