Zanger Robert Leroy heeft zijn bijna vijf maanden oude dochtertje Jolie een plechtige belofte gedaan.

„Speciaal voor haar doe ik in november mee aan de marathon van New York”, vertelt de zanger. „De plaquette die ik na afloop mee naar huis neem, is een symbool van discipline en doorzettingsvermogen. Twee eigenschappen die ik mijn kinderen graag mee wil geven.”

Eerder deed Robert hetzelfde voor zijn twee zoontjes Joshua (8) en Senny (4). „Daarom vond ik dat Jolie ook recht had op net zo’n aandenken uit de Big Apple. Ik moet wel zeggen dat ik deze keer merk dat ik een zware periode achter de rug heb. Kortgeleden ben ik namelijk aan mijn amandelen geopereerd. Dat moest al een hele tijd gebeuren, maar ik was altijd bang om de ingreep te laten doen. Dankzij een fantastische kno-arts durfde ik het deze keer wel aan. Maar aan mijn conditie kon ik het wel merken…”

Toch vond Robert het geen optie om zijn deelname een jaar uit te stellen. „Ondanks mijn verslechterde conditie had ik toch nog wel een aardig voordeel omdat ik nog erg in het trainingsritme van de twee eerdere keren zat. Daarom wil ik in één ruk doorgaan.” Lacht: „Ja, nú heeft papa er nog de euvele moed voor. Laten we eerlijk zijn, ik word er niet jonger op. Bovendien loop ik niet alleen voor Jolie, maar ook voor KiKa. Met die twee prachtige stokken achter de deur ga ik de eindstreep vast halen!"