Rochelle heeft haar eerste single na het X factor nummer ‘No Air’ gelanceerd. Het nummer ‘What a Life’ is afkomstig van haar nog te verschijnen debuutalbum.

Afgelopen week twitterde Rochelle een videofragment van het nummer vanuit de studio. Hierin is te zien dat alle songs live met haar complete band zijn opgenomen.

Naar verwachting zal haar debuutalbum, dat ze heeft opgenomen met producer Eric van Tijn, eind maart uitkomen. Het album is mede gemixed door Engelse Mike Cave die eerder heeft samengewerkt met artiesten als Bob Dylan, Elvis Costello en The Noisettes. De tracks zijn geschreven door o.a. Robert Pronk (Sabrina Starke) en Emeli Sande (die het afgelopen jaar een hit scoorde met de single ‘Heaven’).

De 19-jarige Rochelle vergaarde landelijke bekendheid na het winnen van het populaire televisie programma X Factor in juni 2011. Direct na haar overwinning kwam haar single ‘No Air’ binnen op nummer 1 in de single charts.

Rochelle legt momenteel de laatste hand aan haar debuutalbum wat naar verwachting eind maart uitkomt. Hiernaast volgt ze een studie op het Rock City Institute in Eindhoven.