Vrijdag 30 maart komt het debuut album ‘You vs. Me’ uit van Rochelle. Haar single ‘What A Life’ gaf al een stevig visitekaartje af. Ook op de rest van haar album onderstreept de zangeres haar zangtalent. Rochelle heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan haar debuut album ‘You vs. Me’.

Alle nummers op het album zijn door Rochelle gekozen. “Zelf ben ik vooral fan van muziek met power. Met kleine liedjes heb ik niet veel en van ballads hou ik niet zo. Die vind je op dit album dan ook niet.’ Aldus Rochelle.

Nummers die de strenge selectie doorstonden zijn onder meer van de hand van Emeli Sandé, die vorig jaar zelf scoorde met ‘Heaven’ en Robert Pronk (Sabrina Starke). Single ‘What A Life’ werd geschreven door Ali Tennant en Jon Shave, die ook verantwoordelijk zijn voor Jessie J’s ‘Do It Like A Dude’. Twee tracks van het album zijn bovendien gemixed door de Brit Mike Cave, die eerder samenwerkte met Bob Dylan, Elvis Costello en The Noisettes. Het album ‘You vs. Me’ is geproduceerd door Eric van Tijn in samenwerking met Clifford Goilo en Tearce ‘Kizzo’ Keaz die tevens de track ‘Can’t Stop Me Now’ van Afrojack co-produceerde.

“Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het album een echt bandgevoel heeft”, zegt Rochelle. De muzikanten die haar begeleiden, spelen o.a. de band van Sabrina Starke. Alle nummers zijn live met complete band ingespeeld. “Die wisselwerking tussen bandleden geeft een extra energie, die je terughoort in de muziek.” Albumtitel ‘You vs. Me’ is niet alleen een van de nummers op het album, maar heeft ook een persoonlijke betekenis “Het staat voor de twee persoonlijkheden die in mij schuilen. Aan de ene kant ben ik verlegen, stil en een einzelgänger. Maar daarnaast kan ik ook uitbundig, enthousiast en super gemotiveerd zijn.” Met haar eerste album wil Rochelle juist haar verschillende kanten laten zien, en dan vooral op muzikaal gebied. “Ik hou van verschillende stijlen en wil daarmee experimenteren. Daarvan is dit nog maar het begin.”

‘You vs. Me’ is vanaf 30 maart verkrijgbaar.