Gerard Joling is een romanticus. "Ik kan heel romantisch zijn", vertelt de 52-jarige zanger voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ben ontzettend van de kaarsen en ik maak het gezellig thuis. En als je de gezelligheid hebt, komt de romantiek vanzelf. En van de romantiek komt altijd lust."

Door zijn artiestenbestaan heeft de zanger weinig tijd voor een grote liefde in zijn leven, maar dat maakt hem ook weinig uit. "Ik heb natuurlijk geen vaste relatie, maar ik mis zeker niet de mooiste romances", legt Gerard uit. "Daar ben ik heel eerlijk in. Ik geloof dat mijn leven op alle vlakken goed ingedeeld is. Zowel op financieel gebied als de geneugtes des levens. Dat gaat me heel goed af."

Toch zou Gerard voor een geliefde wel ruimte vrijmaken in zijn drukke bestaan. "Je moet ook wel water bij de wijn doen", aldus De Toppers-zanger. "Ik word natuurlijk heel erg geleefd. Op het moment dat je iemand dicht bij je hebt, moet je met diegene natuurlijk ook rekening houden. En daar moet je dan wel eens aan wennen. Je probeert het wel, maar het lukt niet altijd."