Wij waren enorm verrast toen afgelopen week de GFK Dutchcharts Album top 100 uitkwam met daarin de meest verkochte albums van de week want ‘Romy Monteiro’ komt één week na release binnen op de nummer twee positie van deze lijst.

Dit is met name opvallend omdat het album ‘A Tribute to Whitney’ slechts als fysieke CD is uitgebracht en dus niet via download- of streamingportals verkrijgbaar is.

Op 10 februari, 1 dag voor de 5e verjaardag van Whitney’s sterfdag, bracht Romy haar eerbetoon aan haar grote voorbeeld uit. De muziek van Whitney Houston loopt voor zangeres Romy Monteiro als een rode draad door haar leven dankzij haar rol in de musical The Bodyguard. Romy speelt reeds sinds 2015 de rol van Rachel Marron in de succesvolle musical waar ze avond aan avond het repertoire van Whitney Houston met volle overgave zingt. Zo ontstond het idee voor een album vol bekende Whitney Houston stukken. Elf bekende songs, waaronder ‘I Will Always Love You’, ‘Greatest Love of All’ en een bijzondere akoestische uitvoering van ‘I wanna dance with somebody’ zijn te horen op het album.

Het album ‘A Trubute to Whitney’. is alleen verkrijgbaar in het Beatrix Theater tijdens de voorstellingen van The Bodyguard en via bekende retailers als Blokker, bol.com en Mediamarkt.