Romy Monteiro heeft een contract getekend bij AVROTROS. Naast een familie programma voor NPO Zapp, gaat Romy ook diverse AVROTROS-programma’s presenteren voor NPO 1 en NPO 3.
 
Het eerste programma dat ze voor de omroep gaat presenteren, is een nieuw seizoen van de families spelshow ‘Mijn vader is de Beste’. De opnames van ‘Mijn vader is de Beste’ gaan volgende week van start. Vanaf zaterdag 14 januari 2017 is Romy wekelijks om 19.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.
 
Algemeen directeur Eric van Stade: “Romy kan zingen en dansen en na de duopresentatie met Frits Sissing bij Musical-Sing-a-Long weten we dat ze ook kan presenteren! Kortom: ze is een multi-talent en ze weet jong en oud te boeien. Ik ben dus trots dat Romy voor AVROTROS een diversiteit aan programma’s gaat presenteren.”

Welke andere programma’s Romy voor AVROTROS gaat presenteren is nog niet bekend. Romy: "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit programma’s zullen worden waar ik achter zal staan, veel door kan leren maar ook heel veel plezier bij zal hebben. Ik voel me vereerd dat AVROTROS mij de kans geeft om mij meer te ontwikkelen als presentatrice. Het voelt als een warm bad en ik kan niet wachten tot dit nieuwe avontuur begint!"

Vorige seizoenen van ‘Mijn vader is de Beste’ werden gepresenteerd door Vivienne van den Assem, Monique Smit en Yolanthe Sneijder-Cabau. In elke aflevering vormt de vader een team met zijn zoon of dochter. In spectaculaire spellen worden de vaders getest op kracht, snelheid, kennis en uithoudingsvermogen. Uiteindelijk wordt hiermee bepaald welke vader de beste is.