Ancora zal komende week (6 t/m 10 juli) optredens verzorgen in café’s in havenplaatsen, die gelegen zijn aan het IJsselmeer. Een ludieke actie die de groep doet ter gelegenheid van het verschijnen van hun nieuwe single Thuis Zijn. De achterliggende gedachte: we treden op voor alle mensen die niet met vakantie zijn, maar ‘thuis zijn’. Bovendien trakteert de groep iedere bezoeker op een gratis drankje.

De single Thuis Zijn is afkomstig van het onlangs verschenen tweede album, getiteld Voorbij De Horizon, dat onmiddellijk binnen kwam op nummer één in de Album Top 100. Hiermee evenaarde de groep het succes van het debuutalbum Vrij Als De Wind, dat bijna twee jaar geleden ook in één klap de hoogste positie in de Top 100 veroverde.

Bij beide albums is een volwaardige dvd toegevoegd met daarop fraaie clips van alle tracks van het album. Hierdoor is er sprake van een unicum: tot twee keer toe nummer één met een album plus full length dvd. Geen artiest ter wereld, die dat ooit eerder heeft gepresteerd.

Het succes van Ancora? Hun zeer aanstekelijke en meezingbare mix van Shanty, Irish folk en pop. De zangers van Ancora zijn: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams.

Tourdata (aanvang iedere dag om 20.30 uur)

Maandag 6 juli: Café ’t Schippershuis – Hoorn
Dinsdag 7 juli: Cafe De Ommele – Urk
Woensdag 8 juli: Café Ponton – Kampen
Donderdag 9 juli: Café De Held van ’63 – Lemmer
Vrijdag 10 juli: De Irish Pub – Sneek