Ronnie Tober denkt er niet aan om te stoppen met zingen. De 67-jarige zanger let goed op zijn gezondheid. "Want ik wil het zo lang mogelijk volhouden in dit vak", zegt hij donderdag in De Telegraaf. "Om uiteindelijk te sterven in het harnas."

Tober voelt wel dat de jaren gaan tellen. "Waaraan ik merk dat ik ouder word, is het leren van teksten. Vroeger deed ik dat vlak voordat ik op moest", vertelt de zanger, die opgroeide in de Verenigde Staten. "Maar tegenwoordig moet ik daarvoor al een dag van tevoren gaan repeteren."

Tober is weer bezig met een nieuwe single en er is onlangs een duetten-cd van de zanger verschenen. "Maar ik blijf mezelf goed in acht nemen", benadrukt de Tober. "Ik ben nu eenmaal geen 18 meer."

De zanger besloot de Nijmeegse Vierdaagse uit gezondheidsoverwegingen af te zeggen. "Ik moest er rekening mee houden dat het uiteindelijk optredens zou gaan kosten", zegt Tober, die aanvoelde dat hij last zou krijgen van pijntjes tijdens de wandeltocht. "Alles bij elkaar was het onverstandig om te starten."