Ronnie Tober is de eerste winnaar van de Michiel de Ruyter Prijs geworden. De zanger met zijn ‘Ronnie Tober Foundation’ laat zien hoe je met creativiteit de maatschappij kunt veranderen. De Michiel de Ruyter Prijs is in het leven geroepen voor mensen die zich inzetten voor hun medemens.

Ook Liesbeth List is in de prijzen gevallen. Ze heeft vrijdag de Gouden Eeuw Award ontvangen, een Gouden Eeuw Award voor haar hele oeuvre.
Ook Marian Mudder werd geëerd met een award. De al bijna 25 jaar geleden overleden Anton Pieck, kunstschilder en ontwerper van de Efteling, werd geëerd met een Gouden Eeuw Award. Ook actrice Marieke de Kruijf mocht een prijs in ontvangst nemen, voor onder meer de afwisseling in haar werk als (stem)actrice. 

De prijzen, die werden toegekend door een jury onder leiding van uitgever Phia Baruch, werden vrijdag uitgereikt in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Eerder kregen onder anderen Paul van Vliet, André van Duin en Rob de Nijs een Gouden Eeuw Award. (deels rtlboulevard)