Dat het SBS programma ‘Ik Geloof In Mij’ zijn vruchten afwerpt voor de artiesten die daarin gevolgd worden moge inmiddels duidelijk zijn. Werd vorige week bekend dat René Le Blanc inmiddels een platendeal getekend heeft, nu is ook de sympathieke Rutger van Barneveld onder de pannen bij een platenmaatschappij.

Hit It!Music

Onlangs werd Rutger benaderd door platenmaatschappij Hit It! Music, die eerder Jeffrey Heesen ontdekte en succes bracht. “Casper Janssen van Hit It! Music benaderde mij en deelde mijn ideeën over hoe mijn carrière voort te zetten en er was gelijk een klik. Casper is een voorvechter van het Nederlandstalige lied, en het voelde meteen goed” aldus Rutger, die samen met René Le Blanc er het meeste uitsprong in de succesvolle reality soap van SBS. Casper Janssen vervolgt; “Ik volg Rutger natuurlijk al langer, en Rutger is een volksartiest die écht kan zingen en entertainen. Hij is realistisch, maar hij gelooft in zichzelf, en die ambitie heeft een artiest nodig om verder te komen in dit vak. In de TV serie ‘Ik Geloof In Mij’ werd dit alleen maar bevestigd. Deze jongen werkt heel hard om er te komen. Daar kan ik iets mee. Niet alleen Rutger zelf, maar ook ík geloof in hem. Zijn sympathieke persoonlijkheid, zijn eerlijkheid, zijn drive en zijn talent deed mij besluiten om hem te benaderen.

Ik Geloof In Mij

De eerste single van onze samenwerking zal spoedig volgen en inmiddels wordt er achter de schermen hard gewerkt aan toekomstige muziek, want we willen een langdurige samenwerking aan gaan.”
Dit goede nieuws voor Rutger wordt helaas overschaduwd door het feit dat hij en zijn vriendin Ivana, die ook prominent te zien was in de serie ‘Ik Geloof In Mij’, allebei hun eigen weg gaan. “Waar het eigenlijk in mijn carrière momenteel voor de wind gaat, hebben Ivana en ik besloten om uit elkaar te gaan. Het is pijnlijk en ik heb er verdriet van maar we zagen het al even aankomen. Het botste vaker, en het werkte niet meer. Dan moet je de knoop doorhakken.” vertelt Rutger over de breuk. Er is geen sprake van ruzie en tot 1 maart woont het sympathieke stel nog samen. “Misschien dat het nog goed komt, ik hoop het. Maar voor nu is dit het beste voor ons allebei” besluit Rutger. Rutger gaat nu volledig de focus leggen op zijn zangcarrière, wat in deze moeilijke tijd voor de nodige afleiding zal zorgen.