Ruth Jacott moet komende kerst voor het eerst in haar leven werken. De 48-jarige zangeres staat dan met haar eigen show op de planken. Het gezellige samenzijn op tweede kerstdag, die de geboren Surinaamse al jaren doorbrengt met haar schoonfamilie, komt daardoor te vervallen… „Maar mijn vriend Humphrey en ik hebben de show samen gemaakt, dus zijn we die dag toch een beetje bij elkaar…”
Hoezeer Ruth Jacott ook heeft genoten van haar met een Musical Award bekroonde titelrol in Billie Holiday, even weer ’gewoon’ zingen vindt ze toch ook wel erg fijn. „Ik ben liever mijzelf, maar wil ook groeien. Daarom heb ik dat uitstapje naar Billie Holiday gemaakt. In de toekomst ga ik vaker met Albert Verlinde samenwerken. Verschillende dingen doen is belangrijk, anders blijf ik zo hangen in mijn eigen ding.”

Toch zal Ruth wel een beetje Kerstmis vieren: „Op eerste kerstdag komen net als altijd mijn moeder, vader, broers, zus, nichtjes, neefjes… Iedereen kookt graag en neemt wat mee. Dan warmen we de boel bij mij weer op. Ik vind het belangrijk om het samen te vieren, het is het hele jaar al hectisch. Kerst is er van jongs af aan bij me ingestampt. We gaan dan zelfs in gebed. Ik geloof in iets dat machtiger is dan wij. Maar wie dat is? God? Allah? Als ik zou moeten kiezen God, maar ik laat het zo, ik ben geen kerkganger. Mijn broer wel, al zou je dat niet zeggen. Zo hip en frivool hij eruit ziet.”

De kerstshow is een product van Ruth en haar partner Humphrey (50), met wie ze volgend jaar alweer twintig jaar samen is. „Ik heb mijn eigen driekoppige koortje aangevuld met vijf jonge mensen. Het werkt beide kanten op; hun stralende ogen geven mij energie. En zij leren heel veel bij, vooral van Humphrey. Ik heb het vak zelf ook vooral in de praktijk geleerd. Op het conservatorium in Hilversum heb ik maar kort gezeten. Want er werd niet gewerkt aan performance, dat zat niet in het pakketje. En ik vond het geld dat ik toen al verdiende en de praktijk interessanter.”

Ruth Jacott boekt u bij Twilight Entertainment

 

 

Bron:Telegraaf