Sandra van Nieuwland laat op haar nieuwe album een stoerdere kant van zichzelf zien. "Het is een plaat met ballen geworden", omschrijft Van Nieuwland tegen Novum Nieuws. Banging on the Doors of Love verschijnt vrijdag. "Hij is veel ritmischer, strakker en heeft meer variatie."

De 36-jarige zangeres, die bekend werd door haar deelname aan The Voice of Holland, is erg trots op haar tweede plaat. "Het is heel mooi en smaakvol geworden. Ik sta er helemaal achter." Haar eerste album, And More, bestaat uit liedjes die Van Nieuwland vorig jaar zong tijdens de talentenjacht.

Sandra is nog steeds blij dat ze met The Voice heeft meegedaan. "Het doel was om mezelf op de kaart te zetten", legt ze haar keuze voor haar deelname uit. "Ik heb daardoor samengewerkt met hele toffe mensen die geloofden in mij en mijn muziek."

De zangeres gaat voor haar nieuwe album ook op tournee. Zo staat Van Nieuwland in onder meer Nijmegen, Groningen en Haarlem op het podium. "We staan met een hele band en spelen het nieuwe repertoire en ook liedjes van vorig jaar", vertelt de zangeres. Ook liedjes die niet eerder zijn uitgebracht komen misschien voorbij. "Ik heb er heel veel zin in."