Kerstmis is bij Sandra van Nieuwland af en toe een competitieve bezigheid. De zangeres viert kerst meestal met een Vier op een Rij-wedstrijd. "Dat doen we met een echt wedstrijdschema. Iedereen doet mee, ook opa’s en oma’s soms", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws. "De winnaar krijgt een beker met zijn naam erin gegraveerd."

Van Nieuwland, die dit jaar de competitie overslaat, zegt dat het hard tegen hard gaat in de wedstrijd om vier schijven in dezelfde kleur op een rij te krijgen. "Het is heel competitief. Niet echt het standaard vrede-op-aardegevoel", zegt de zangeres lachend. "Mijn kinderen doen ook mee en mijn oudste heeft ook al eens gewonnen. Ik zelf ook redelijk vaak."

De zangeres, die vorige maand haar eerste plaat met eigen nummers heeft uitgebracht, heeft nu meer met de feestdagen dan vroeger. "Ik vind het erg leuk met mijn kinderen, die dan zo blij zijn." Van Nieuwland is ook te horen op het nummer Christmas in Our Hearts, op de in oktober verschenen kerstplaat van Nick en Simon. "Het was heel leuk om een kerstnummer op te nemen. We hebben het samen geschreven op een heel zonnige dag in de zomer, dat was wel erg bizar."

Zelf hoort de 36-jarige Van Nieuwland tijdens de feestdagen het liefst het klassieke kerstliedje Rudolph the Red-Nosed Reindeer. "Dat hebben we, met een knipoog, ook verwerkt in dat kerstnummer met Simon."