Zangeres Sandy Kandau wil opnieuw meedoen aan het Nationaal Songfestival. Niet alleen met een pakkend lied, maar met een quickchange-act die tot in de puntjes verzorgd is. Magic in optima forma!

Met de drie minuten die elk land op het Songfestival krijgt, wil de sexy artiest maar liefst zes keer van kostuum verwisselen. Ze belooft verbazing bij de tv-kijkers. „Ik doe het recht voor de camera, in een split second. En dan laat ik ook nog een tafel zweven.”

De sexy zangeres had alleen heel lang geen lied. Pas na een lange zoektocht vond ze dat. „Ik kwam erachter dat er veel arrangeurs een nummer hebben ingestuurd. Daarmee ben ik aan de slag gegaan. Door een toevalligheid zat er in de koffer van de TROS iets dat veel dichter bij me staat dan ik had kunnen bedenken.”

Derde plek
In 2000, toen het Nationaal Songfestival groots werd aangepakt en in een uitverkocht Ahoy plaatsvond, deed Sandy met One Step Closer een poging om naar Stockholm uitgezonden te worden. De vakjury gunde haar een derde plek, het publiek was minder onder de indruk. Uiteindelijk stuurde Nederland Linda Wagenmakers met het liedje No Goodbyes. Ons land eindigde daarmee dertiende.

Het nummer dat Sandy in de TROS-koffer heeft gevonden, straalt ’vrolijkheidsenergie’ uit. „Dit nummer kan van begin tot het eind de aandacht vasthouden. In de eerste plaats ben ik zangeres, maar ik combineer mijn stem met magic. Dat voegt echt wat toe aan de muziek.”