Sarah en Julia hebben afgelopen zaterdag als eerste Nederlandse act ooit een Radio Disney Music Award (RDMA) in ontvangst genomen. Uit handen van Disney Channel-acteurs Ridder van Kooten en Femke Meines ontvingen de twee zusjes de prestigieuze "Ardy" in de categorie ‘Beste Nederlandse Artiest’.

Met deze overwinning verslaan Sarah & Julia de populaire boybands B-Brave en MainStreet en DJ Martin Garrix, die ook genomineerd waren in de Nederlandse categorie.

Op zaterdag 21 mei was tijdens de awardshow op Disney Channel te zien hoe Sarah & Julia op feestelijke wijze overvallen werden. Het is voor de allereerste keer dat de internationale awardshow een Nederlandse tintje heeft gekregen. Ruim 90.000 fans hebben gestemd in de categorie ‘Beste Nederlandse Artiest’ en de Rotterdamse meiden wisten bijna 30% van de stemmen binnen te halen. Andere winnaars van de RDMA’s 2016 zijn Selena Gomez (Beste Vrouwelijke Artiest), Ed Sheeran (Beste Mannelijke Artiest), Fifth Harmony (Beste Groep), Taylor Swift (Beste Single) en Gwen Stefani (Hero Award).

De Radio Disney Music Awards vonden dit jaar voor de derde keer plaats. Dit keer vanuit het Microsoft Theater in Los Angeles. Net als andere jaren waren ook dit jaar de grote sterren van de muziekindustrie aanwezig bij de uitreiking van de Ardy’s, onder wie Ariana Grande, Pharrell en Flo Rida. Ook waren er optredens van diverse bekende artiesten waaronder Joe Jonas, Zara Larsson, DNCE en Sofia Carson. De Radio Disney Music Awards worden in 159 landen wereldwijd uitgezonden via Disney Channel.