Serious Request, een actie van radiozender 3FM en het Rode Kruis, heeft 5,63 miljoen euro opgeleverd. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt. Dj’s Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering namen vrijdag hun intrek in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Het drietal heeft, zonder een hap te eten, zes dagen lang verzoeknummers gedraaid om geld in te zamelen voor vluchtelingenhulp.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders sloot de dj’s vrijdag ceremonieel op in het huis, dat vorig jaar nog in Den Haag stond. Toen werd ruim 5,2 miljoen euro opgehaald voor hulpprojecten van het Rode Kruis. De regering hoestte de helft van dat bedrag op.

Dit jaar droeg de overheid 2,5 miljoen euro bij. Koenders had gezegd dat hij dat alleen zou doen als ten minste 2,5 miljoen bijeen was gebracht bij de ‘gewone’ inzameling.De dj’s werden dit jaar geholpen door artiesten als Jan Smit en Guus Meeuwis, die beiden een zogenoemd ‘hoofdtelefoonconcert’ gaven. De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en VanVelzen veilden een privéoptreden om de benefietactie te ondersteunen.