Shirma Rouse wil haar nieuwe plaat koste wat kost uitbrengen. Als de zangeres door middel van crowdfunding begin september niet de benodigde 35 duizend euro op kan halen, gaat ze ‘bikkelen’ zodat Shout It Out Loud er alsnog komt. "Eind oktober komt hij hier sowieso uit en in november in Japan", zegt de halve finaliste van de vorige reeks van The Voice of Holland tegen Novum Nieuws.

De 34-jarige Rouse, die zelf de andere helft van de kosten voor de cd lapt, begon haar project een maand geleden om alle uren in de studio en mensen die meewerken te kunnen betalen. De zangeres moest eigenlijk voor dinsdag al genoeg donateurs hebben, maar kreeg verlenging. "Ik baal er niet van dat ik er nog niet ben, want ik heb al bijna dertienduizend euro opgehaald met meer dan 130 donateurs, dat is echt een enorm bedrag. Het is ook nog de vakantieperiode, dus ik vind het knap dat al zo veel mensen iets hebben gegeven."

De zangeres, die in het achtergrondkoor van Anouk zat, wilde haar grote netwerk niet gebruiken om bij te dragen aan haar plaat. "Ik ben niet iemand die zomaar geld aanneemt van mensen. Dan wil ik het ook meteen terug kunnen betalen", legt Rouse uit. "Ik kan wel een Anouk aanspreken omdat het voor haar misschien niet veel geld is, maar dat zit niet in mijn natuur." Wel liet de Antilliaanse eerder al weten dat Anouk een van de donateurs is.

Mensen die geld geven voor Shout It Out Loud krijgen daar ook wat voor terug. Zo kunnen ze afhankelijk van het bedrag dat ze geven onder meer een exclusief concert, een gesigneerde plaat of zanglessen van Rouse krijgen. "Mensen geven vooraf iets, maar ik kan achteraf ook iets voor ze terugdoen. Aan het einde van de rit zien ze daarnaast ook waar ze aan hebben bijgedragen."

De zangeres zelf heeft ook meegeholpen aan projecten van anderen. "Ik heb singer-songwriter Iet geholpen met haar plaat. Ik heb driehonderd euro gestort omdat ik geloof in wat zij doet. Ik heb een paar honderd euro gedoneerd aan een theatervoorstelling die werd opgezet en ik heb een vriend die bezig was met een cd strijkers cadeau gedaan", somt Rouse op.

Shout It Out Loud is ook de moeite waard om aan bij te dragen, vindt de zangeres. Rouse, die haar plaat ook op andere plekken over de grens wil uitbrengen, vindt het dan ook belangrijk om mensen op de hoogte te houden van het opnameproces. "Ik heb in de studio veel filmpjes opgenomen om mensen een kijkje in de keuken te geven." De zangeres is nu al erg trots op Shout It Out Loud, dat volledig bestaat uit eigen nummers. "Het is soulmuziek die mensen raakt."