Onze 18-jarige deelneemster aan het Eurovisie Songfestival stapte dinsdag op het vliegtuig naar Oslo. Ondanks een zware keelontsteking is ze er helemaal klaar voor.

Ondertussen geloven fans van het Eurovisie Songfestival niet dat Nederland dit jaar de finale zal halen. Fanclubs uit heel Europa stemden op hun favoriete inzendingen.

Van de 30 landen die hun stemmen hebben uitgebracht, sprokkelde Nederland 10 punten bij elkaar, allemaal afkomstig van Noorwegen en Oostenrijk. Daarmee staat ons land op een gedeelde 21e plek.

Het zou net genoeg moeten zijn om na zes jaar weer eens in de finale van het Songfestival te staan, ware het niet dat Nederland ongunstig heeft geloot. Ons land komt uit in de veel sterkere tweede halve finale.

Vijf landen bereiken, als de fans gelijk hebben, met minder punten dan Sha-la-lie Ik Ben Verliefd, de finale. Zij hebben de zwakkere eerste halve finale geloot en kunnen met minder toe. Zo staat Finland bij de fans op een lage 31e plaats, tien plaatsen onder ons land, maar komt wel in de finale. De regels zijn simpel: voor beide halve finales geldt dat de bovenste tien doorgaan.

Sieneke zou eindigen op een gedeelde twaalfde plaats in de tweede halve finale. Ruim aan de leiding bij de fans staat de inzending van Denemarken. Daarnaast doen Israël en Duitsland het erg goed. Nummers vier, vijf en zes zijn: Noorwegen. Armenië en Kroatië.

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf