Het is Nederland alweer niet gelukt om een finaleplek te bemachtigen op het Eurovisie Songfestival. Sieneke, die ons land vertegenwoordigde met het liedje ‘Ik Ben Verliefd Sha-la-lie’, vliegt morgen al terug naar Schiphol. 
 
Marianne Weber en Sieneke reageren donderdag na de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo.
Met de uitschakeling van ons land, is Nederland het slechtst presterende land op het Eurovisie Songfestival van de afgelopen zeven jaar. De laatste keer dat Nederland in de finale stond, was in 2004. Toen werd ons land zeventiende.

Landen als Armenië, Azerbeidzjan, Cyprus, Denemarken, Georgië, Ierland, Israël, Oekraïne en Roemenië zijn wel door. Zij nemen het morgenavond in de Noorse hoofdstad Oslo tegen elkaar op in het vijfenvijftigste Eurovisie Songfestival.

Aan supporters had Sieneke geen gebrek. Een flink deel van de Telenor Arena in Oslo kleurde vanavond rood-wit-blauw en oranje. Enkele honderden Nederlandse fans waren hadden de moeite genomen om naar Noorwegen af te reizen om Nederlands trots aan te moedigen. En deden alsof het Koninginnedag was of Oranje een wedstrijd speelde. De meeste geweldige uitdossingen kwamen voorbij: vlaggen, t-shirts, boa’s en zelfs fans op klompen.

Over één ding was iedereen het eens. Aan Sieneke heeft het niet gelegen. Overtuigend zong de 18-jarige Sieneke vanavond in Oslo ‘Ik Ben Verliefd Sha-la-lie’, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De zangeres genoot zichtbaar van haar optreden. Ze straalde en lachte. Haar optreden in de Telenor Arena verliep vlekkeloos. Op het podium werd de zangeres bijgestaan door drie achtergrondzangeressen, een draaiorgel en twee poppen, die in de laatste seconden van het nummer uit het draaiorgel kwamen lopen.

Publieksfavorieten in de zaal waren Israël, Ierland, Turkije en Georgië. Die landen zijn allemaal door naar de finale.

Tros-directeur Peter Kuipers: ,,We hebben het niet gehaald. Daar baal ik ontzettend van. Want een ding weet ik zeker: iedereen heeft zijn stinkende best gedaan."

Sieneke was na het nieuws in tranen en nam eerst even een momentje met haar ouders en coach Marianne Weber. Daarna vertelde ze aan SBS: "Ik ben heel erg trots op mezelf. Ik heb alles gegeven en er is de hele week niets fout gegaan. Vanavond was zelfs het allerbeste van de hele week. Ik was heel blij toen ik op het podium stond en hoorde dat iedereen mijn naam schreeuwde. Ookal heb ik het niet gehaald ik ben heel trots op het liedje en blij dat ik hier heb mogen staan. We kregen zoveel complimentjes deze week dat we echt dachten dat het misschien wel zou kunnen lukken."

Sieneke kon haar tranen niet bedwingen. "Natuurlijk ben ik ook wel verdrietig. Ik heb het tot de laatste enveloppe gehoopt. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun. Ik ga vanavond zeker nog een feestje bouwen, dat heb ik altijd gezegd."

Coach Marianne Weber is enorm trots op haar pupil. "Ze mag echt trots zijn. Natuurlijk is het een teleurstelling, maar Nederland heeft er een publiekslieveling bij."

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf