Sieneke Peeters, die voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival, was de tweede keus van het publiek. Ze kreeg 24,1 procent van alle publieksstemmen. Dat heeft de TROS zojuist bekendgemaakt.

In een chaotische televisie-uitzending gisteravond moest Pierre Kartner als gevolg van een gelijke stand tussen Loekz en Sieneke de knoop doorhakken. Zowel Loekz als Sieneke verzamelden twee stemmen van de vakjury. Omdat de publieksjury een voorkeur voor Vinzzent had, moest Kartner het podium op. Maar hij had duidelijk geen zin om die keuze te maken.. Pas na lang aandringen van presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen koos hij voor de 17-jarige kapperstudente Sieneke. ,,Nou Sieneke", zei hij en liep weg.

Loekz verzamelde volgens de TROS 23,5 procent van de publieksstemmen, een minimaal verschil met het aantal stemmen op Sieneke. Het publiek in de zaal had veruit de grootste voorkeur voor Vinzzent. Hij kreeg 35,3 procent van de stemmen. Gisteravond maakte de TROS alleen bekend wat de eerste keus van zowel juryleden als publiek was.

Sieneke boeken voor een optreden? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.