De keelontsteking van Sieneke blijft een bron van zorg voor de Nederlandse delegatie in Oslo. Alleen die kan de leuke week in de Noorse hoofdstad nog verpesten. Zo trad de Nijmeegse zangeres afgelopen maandagavond uit voorzorg niet op tijdens het Israëlische feest in Oslo.

Dat laat de 18-jarige zangeres ons weten in de Telenor Arena, waar ze overmorgen in de halve finale van het Eurovisie Songfestival staat. Sieneke houdt de zware antibiotica nog steeds paraat. "Vooral als ik moe ben, speelt het op en komt het naar boven. Bij het slikken lijkt het dan wel of ik een scheermesje in mijn keel heb zitten. Nog steeds doe ik elke dag oefeningen die een logopedist me heeft aangeraden. Mijn stembanden zijn ruw geworden. Als het niet nodig is, praat ik niet. Zo blijf ik prima bij stem. Het is jammer om te merken dat er aan getwijfeld wordt dat de keelontsteking een verzinsel zou zijn of dat het al helemaal over zou zijn."

De keelontsteking kwam omdat ze haar stembanden teveel belastte. "En het kwam ook omdat ik mijn ademhaling verkeerd gebruikte. Daardoor moest ik veel hoesten."

De klachten begonnen toen Sieneke een week lang op Engelse les zat bij de nonnen in Vught. "Daar heb ik aan een stuk door gepraat. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Alles in het Engels. En dan had ik die week ook nog zeven optredens. Ik ging maar door. Alleen omdat ik het allemaal hartstikke leuk vindt. Eigenlijk was dat heel verkeerd. Ik kreeg toen steeds meer last van mijn stem. En uiteindelijk kon ik bijna niet meer praten en had ik de hele tijd een hese stem. Lange tijd heb ik op doktersadvies helemaal niks gezegd."

Voor boekingen van Sieneke informeren wij u vrijblijvend.

 

Bron:telegraaf