Bijna een jaar na haar Songfestival-avontuur blikt Sieneke terug. Sha-la-lie bracht ons land niet in de gewenste finale, maar was voor de inmidddels bijna 19-jarige zangeres de kickstart van haar carrière. „Die kritiek was gewoon onderdeel van het project. Voor mij was het het mooiste jaar van mijn leven. Ik zou nog wel een keer willen meedoen.”

Vrijwel zonder enige ervaring mocht de geboren Nijmeegse zich in Oslo, met haar doorgewinterde collega Marianne Weber als coach en vergezeld van een draaiorgel, aan Europa laten horen. „Het was een topjaar. Ik stond op het Nationaal én Eurovisie Songfestival, werd 18, haalde mijn rijbewijs en maakte een album. Het is zó snel gegaan!”, vertelt Sieneke vandaag in De Telegraaf.

Op 12 mei is Sieneke opnieuw bij het Eurovisie Songfestival en wel in het publiek. „De mannen van 3JS moeten ervan genieten, het gaat zo snel. En als het publiek ziet dat je geniet om het liedje te zingen, ben je voor de mensen al een winnaar.”

Ze geeft toe: „Het Songfestival blijft gewoon leuk. Als ik word gevraagd zou ik het denk ik nog een keer doen. Voorlopig ben ik nog wel even ’het meisje van het Songfestival en Sha-la-lie’. Maar ik timmer hard aan mijn carrière, zodat ik uiteindelijk ’het meisje van het levenslied’ ben.”

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron;telegraaf